Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

adevarul.ro
sala forta fitness gym

Medicul infecționist Ioan Ștefan de la Spitalul Militar Central „Carol Davila" din București susține că activitățile în sălile de sport trebuie limitate în următoarea perioadă, deoarece este foarte greu de păstrat distanța fizică într-un asemenea loc.

„Și acolo trebuie să se încerce să se păstreze distanța fizică. Este adevărat că în sălile de sport nu prea poți să porți mască și să faci și efort fizic susținut. De aceea, punctual, cred că în zonele cu o rată cumulată mare, astfel de activități ar trebui limitate", a declarat Ioan Ștefan pentru B1TV.ro.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Directorul medical al Spitalului Colentina a demisionat

Medicul atrage asupra necesității purtării măștii în spațiile aglomerate.

„La o rată cumulată a cazurilor de peste 3, purtarea măștii în aer liber, în zonele aglomerate, devine foarte importantă. Așa cum am mai precizat, riscul de a transmite infecția COVID-19 atunci când doi interlocutori poartă mască este de 1,5%, pe când dacă cei doi interlocutori care sunt la o distanță mai mică de 2 metri și stau într-o incintă închisă mai mult de 15 minute, fără mască, riscul ajunge undeva la 90%", atenționează medicul de la Spitalul Militar, pentru B1.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.