Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamont: Un autoturism a ieşit de pe Transalpina şi s-a răsturnat

salvamont

Salvamontiştii din Gorj intervin, miercuri seară, pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a fost rănită după ce autoturismul în care se afla a ieşit de pe carosabil, pe Transalpina, şi s-a răsturnat. Acţiunea este una dificilă; condiţiile meteo nu permit intervenţia unui elicopter, iar ambulanţa are de parcurs până la locul accidentului o distanţă de 50 de kilometri, informează News.ro.

Accidentul a avut loc pe Transalpina, în zona masivului Parâng, pe raza judeţului Vâlcea, la faţa locului intervenind, ca echipaj de prim răspuns, salvatorii de la baza Salvamont Rânca, cu o ambulanţă Salvamont.

Condiţiile meteo nu permit intervenţia unui elicopter SMURD din cauză că în zonă este plafon de nori, iar ambulanţa trimisă de la Petroşani are de parcurs 50 de kilometri până la locul accidentului.

După ce salvamontişti de la mai multe formaţiuni au atras atenţia asupra faptului că intervenţiile lor sunt întârziate din cauză că nu au prioritate în trafic, aşa cum au echipajele altor instituţii cu rol de intervenţie şi cei din Gorj atrag atenţia asupra acestui fapt.

”Din fericire, Transalpina nu este aglomerată la aceasta oră, iar ambulanta Salvamont poate să se deplaseze relativ repede, pentru că, din păcate, ambulantele Salvamont, deşi sunt dotate legal cu mijloace de semnalizare acustică şi vizuală care să le asigure prioritate în trafic, legislaţia necorelată şi neactualizată, nu le permite să apese butonul care să le pornească şi care poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, au scris, pe Facebook, salvamontiştii gorjeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.