Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii au intervenit pentru salvarea unui schior rănit în Masivul Parâng

salvamont

Un bărbat din Petroşani, care fusese plecat la schi de tură în Masivul Parâng, a fost recuperat luni de salvamontiştii din judeţul Hunedoara, după ce a suferit o leziune la un picior şi nu a mai putut coborî din zona vârfului Cârja (2.405 m), unde se afla blocat de o zi.

"Bărbatul s-a accidentat duminică, în timp ce se afla la schi de tură împreună cu un grup de prieteni. Peste noapte au rămas cu corturile în zona vârfului Cârja, iar luni au cerut ajutor. Este suspect de o fractură la glezna stângă", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Formaţiei Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Victima a fost salvată la finalul unei acţiuni care a durat circa cinci ore, bărbatul fiind transportat până în staţiunea Parâng cu ajutorul unei tărgi speciale.

Acţiunea la care au luat parte şi membri ai Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara a fost foarte dificilă, în special din cauza condiţiilor meteo, deoarece în Parâng a nins, iar în cursul dimineţii a plouat cu grindină. Stratul de zăpadă s-a menţinut la peste 2.000 de metri altitudine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.