Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii avertizează turiştii asupra pericolului ridicat de avalanşe: Toate traseele cu acces spre creasta principală sunt închise pe perioada iernii

salvamont

Salvamontiştii din Zărneşti, judeţul Braşov, au patrulat în mai multe zone de creastă din Parcul Naţional Piatra Craiului, avertizându-i pe turişti asupra pericolului de avalanşe. De altfel, mai multe astfel de fenomene au fost observate de salvamontişti sâmbătă.

”Având în vedere numărul mare de turişti care au ales şi astăzi arealul Parcului Naţional Piatra Craiului, noi, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Zărneşti, am decis să patrulăm în diferite puncte din creastă, astfel încât să putem veni în sprijinul turiştilor care aleg rute riscante (din cauza riscului mare de avalanşă) si să îi convingem că viaţa are prioritate înainte de orice”, au transmis salvamontişti.

Ei au adăugat că au observat ”fenomene inevitabile, pe care mulţi turişti nu le percep ca pe un real pericol”.

”Atenţionăm că ruta marcată cu Triunghi Albastru, cu acces spre Vf Ascuţit prin Padinile Frumoase, este foarte expusă la avalanşe pe timpul sezonului de iarnă. Din imagini se poate observa că aici a curs astăzi o avalanşă de cataractă, plecată foarte aproape de linia crestei, scurgându-se pe hornul principal, care este marcat cu Triunghi Albastru”, au arătat aceştia.

De asemenea, din aceleaşi considerente sunt nepracticabile traseele de pe versantul vestic, cu acces în zona La Zăplaz (marcaj Bandă Roşie), precum şi zona Umerii Piatrei Craiului (marcaj Bandă Roşie).

”În aceste condiţii, Serviciul Public Local Salvamont Zărneşti vă recomandă prudenţă în alegerea rutelor şi reamintim că toate traseele cu acces spre creasta principală sunt închise pe perioada iernii şi este de preferat să învingă raţiunea, în detrimentul dorinţei de a ajunge cu orice preţ în creastă”, au avertizat salvamontiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.