Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii din Hunedoara atrag atenţia turiştilor asupra riscului de avalanşă iminent din zona înaltă a masivului Retezat

avalansa

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia turiştilor asupra riscului de avalanşă iminent din zona înaltă a masivului Retezat, unde zăpada prezentă pe versanţii expuşi la soare poate pleca la vale din cauza temperaturilor în creştere, anunță Agerpres.

"Datorită temperaturilor în creştere din ultimele zile şi a stratului consistent de zăpadă, în zona Masivul Retezat s-au observat foarte multe plecări ale unor feţe de zăpadă, ce au format conuri de avalanşe consistente pe vâlcelele versanţilor expuşi la soare", a informat vineri Serviciul Public Judeţean Salvamont.

În aceste condiţii, salvatorii montani recomandă prudenţă la traversarea sau accesarea pantelor înclinate din zona superioară a traseelor, deoarece există un risc iminent de avalanşă în această perioadă.

Potrivit acestora, în Retezat există încă destulă zăpadă pe văi iar zonele de creastă prezintă porţiuni dezgolite ce alternează cu zăpada grea, de consistenţă densă, care este greu de străbătut.

Turiştilor li se recomandă să ceară sfatul salvamontiştilor sau al cabanierilor pentru orice demers în zona montană pentru a preîntâmpina astfel accidentele sau incidentele nedorite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.