Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii din Prahova şi Buşteni au intervenit sâmbătă seara pentru recuperarea a două perechi de turişti rămase blocate în Valea Seacă a Caraimanului

Facebook
salvamont

Salvamontiştii din Prahova şi Buşteni au intervenit sâmbătă seara pentru recuperarea a două perechi de turişti rămase blocate în Valea Seacă a Caraimanului şi pe primul traverseu pe Valea Caraimanului, acţiunile fiind încheiate târziu în cursul nopţii trecute, informează duminică reprezentanţii Salvamont Prahova, conform Agerpres.

"Două intervenţii dificile, încheiate târziu în noapte, pentru salvatorii montani din Prahova şi Buşteni. Două persoane rămase blocate în Valea Seacă a Caraimanului ne-au solicitat ajutorul. Pentru operativitate, am solicitat un elicopter, care a inserat prin troliere un salvator montan la cei doi. Din cauza orei înaintate şi a vântului, nu s-a mai putut efectua extragerea aero, elicopterul întorcându-se la bază. Salvatorul montan i-a coborât în siguranţă pe cei doi, acţiunea încheindu-se în jurul orei 4,00", precizează sursa citată, într-o postare pe pagina de Facebook.

Al doilea caz a fost al unui turist, epuizat fizic şi cu umărul dislocat, însoţit de o parteneră, aflaţi la primul traverseu pe Valea Caraimanului. La acţiunea de recuperare a celor doi au participat zece salvatori montani, fiind încheiată după aproximativ trei ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.