Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au intervenit în sprijinul unui bărbat care a alunecat de pe o potecă din Bucegi şi a căzut într-o râpă

News.ro
salvamont

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au intervenit, vineri seară, în sprijinul unui bărbat care a alunecat de pe o potecă din Bucegi şi a căzut într-o râpă, proptindu-se de un copac, cu riscul de a cădea mai departe în prăpastie. Salvatorii au ajuns la el şi l-au recuperat. Ei au precizat că bărbatul s-a oprit într-o zonă de unde, de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viaţă.

UPDATE: Salvatorii au ajuns la bărbatul căzut în râpă şi l-au recuperat, potrivit News.ro.

”Fără echipament, fără antrenament şi fără să cunoască traseul, acesta a început să urce pe munte cu soţia şi copilul, cu toate că era foarte târziu. În prima parte a traseului, bărbatul a alunecat şi a căzut din potecă mai bine de 10 metri. Printr-o minune, s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deaspra unei săritori de peste 20 de metri, de unde, de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viaţă”, au scris salvatorii pe Facebook, vineri seară.

Conform acestora, turistul are 41 de ani, este din Bucureşti, iar soţia sa a fost cea care a sunat după ajutor.

”Salvatorii au fost nevoiţi să stea în coloana că oricare participant la trafic, pentru că Autorităţile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase şi acustice în caz de urgenţă. Astfel bărbatul care abia se ţinea ar fi putut cu uşurinţă să-şi piardă viaţă, iar că el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viaţă a atârnat de un fir de par, doar pentru că guvernanţii au ignorat aprobarea acestei legi ani la rând. Din fericire rapiditatea deplasării echipei de salvare în teren accidentat, a făcut că încă o viaţă de om să fie salvată în ultimul moment”, precizează Salvamont Buşteni, în postarea de pe reţeaua de socializare.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit oficialilor Salvamont Buşteni, accidentul s-a produs pe traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai cunoscute trasee turistice din Bucegi.

Bărbatul a văzut de pe potecă şi a rămas proptit de trunchiul unui copac, însă în orice moment poate să casă mai departe, la vale.

Salvamontiştii intervin în cadrul unei acţiuni contracronometru.

Reprezentanţii Salvamont au precizat că intervenţia a fost îngreunată de aglomeraţia din staţiune. Operaţiunea are loc în condiţiile în care, vineri seară, pe DN 1 care traversează oraşul Buşteni - singurul drum către Braşov - se circulă bară la bară, iar echipele de intervenţie ale Salvamont nu au voie să circule cu girofar atunci când au urgenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.