Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvamontiștii români vor avea în dotare, în premieră, aruncătoare de coardă

news.ro
salvamont

Salvamontiștii români vor avea în dotare aruncătoare de coardă ceea ce reprezintă o premieră pentru serviciile de salvare din România. Echipamentele performante, de ultima generație, vor fi importate din Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Salvamont România anunță că în perioada următoare în dotarea echipelor de salvamontiști vor intra aruncătoare de coardă. Este vorba despre echipamente performante, de ultima generație, ce pot contribui la reducerea timpilor de intervenție și soluționarea cu succes a acțiunilor de salvare.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Noile echipamente pot fi folosite, în special, în zonele greu accesibile, în porțiunile abrupte, la misiunile de salvare din mijloacele de transport pe cablu și în salvările acvatice. În ultimii ani salvamontiștii români au testat eficacitatea aruncătorului de coardă și au decis sa îl introducă în dotarea standard și în procedurile de intervenție.

Echipamentul este importat din SUA și va fi transmis formațiilor de salvare montană prin intermediul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România. Salvamont Romania este prima structură de salvare din țară care folosește un astfel de echipament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.