Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvati brandul "Partidul Conservator"! De dragul istoriei sale

 

Oricat de stingheritoare ar fi istoria recenta a Partidului Conservator – care s-a multumit cu postura trista de umil, nereformat si tacut servitor al stangii – traditia sa lunga, care coboara pana la Catargii, e mai nobila. Si il salveaza. Intr-un moment in care dreapta incepe un sofisticat proces de reconstructie e nevoie de brandul “conservator” mai mult ca niciodata; ar fi util sa putem reintroduce in gandirea politica romaneasca o traditie intelectuala care in spatiul anglo-saxon e sinonima cu “dreapta”.

N-am descoperit aceste lucruri pe 16 noiembrie. Le-am spus tot timpul – motiv pentru care am fost exclus, criticat, infierat de conservatorii aflati la butoniera lui Victor Ponta. Nu ma asteptam sa se intample altfel – miza nu era puterea pentru cateva luni, ci un brand mai vechi de-un secol.

Acum acest brand se afla in pragul disolutiei. Social-liberalii din fruntea partidului se vor orienta rapid spre un PSD intrat in criza, care va cobori spre pragul minim de 30%. Sau, poate, spre fictiunea juridica PLR, care se va evapora in urmatoarele doua-trei luni din istoria politica a Romaniei. Parlamentarii vor fi lasati – mai abitir decat pana acum – de izbeliste, fara urma de coordonare si perspectiva politica; filialele vor fi nevoite – mai abitir decat pana acum – sa negocieze local cand si cu cine se poate.

Nu, nu e un proces care se va petrece peste noapte – va mai dura, probabil, cateva luni; doar ca, daca va fi lasat sa se developeze pana la capat, nu va mai fi nimic de salvat din Partidul Conservator.

Stiu bine ca in acest partid exista un nucleu de 6-10 parlamentari activi, competenti, cu viziuni reformiste, care au refuzat sa gireze abuzurile stangii din ultimul an; stiu cat de nemultumiti sunt ei; stiu bine, de asemenea, ca exista filiale si centre de putere locala cu viziuni si aliati de dreapta.

Ma adresez direct acestor oameni, cu apelul de a salva ceea ce se mai poate, cat se mai poate, din Partidul Conservator. Luati-va partidul din buzunarul rusinos al stangii si pozitionati-l acolo unde ii e locul de sute de ani: spuneti ce aveti de spus – miracole de sus, dupa cum ati vazut, nu vor veni.

Este inacceptabil ca unul dintre cele mai valoroase si mai vechi branduri politice romanesti sa ajunga la lada de gunoi a istoriei pe mana oportunismului si lipsei de valori politice.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.