Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvaţi Copiii: 700 de milioane de fete s-au măritat înainte de majorat, unele chiar la 10 ani

Fete cu vârste chiar şi de 10 ani sunt forţate să se căsătorească, iar 700 de milioane de femei şi fete din întreaga lume s-au căsătorit înainte de a împlini 18 ani, conform unui nou studiu făcut public marţi de organizaţia Salvaţi Copiii, de Ziua Internaţională a Fetelor, marcată în fiecare an la 11 octombrie, transmite DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Donald Trump, ATAC la Clinton: Soros este prietenul ei

Studiul, care citează statistici ale ONU, relevă că până în anul 2050 circa 1,2 miliarde de minore ar putea fi forţate să se căsătorească, printre principalele cauze numărându-se sărăcia şi diferitele crize.

"Căsătoria prematură dă startul unui ciclu de dezavantaje prin care fetelor li se iau drepturi de bază precum cele de a învăţa, de a se dezvolta şi de a-şi trăi copilăria", a precizat într-un comunicat Susanna Krueger, directorul Salvaţi Copii Germania.

Minorele se confruntă de asemenea cu riscul de a fi abuzate şi de a fi expuse la boli cu transmitere sexuală, conform raportului.

Citeşte şi: Limbajul corporal STRANIU al lui Trump, motiv de controverse în mediul online

Salvaţi Copii, o organizaţie independentă pentru copiii aflaţi în dificultate, a realizat un top cu 144 de ţări în funcţie de condiţiile în care sunt nevoite să trăiască fetele. Au fost luate în considerare criterii precum educaţia, căsătoriile la care sunt forţate fetele, procentul minorelor însărcinate şi decesele mamelor minore în momentul aducerii pe lume a unui copil.

Africa Subsahariană se află în cea mai proastă situaţie în privinţa tratamentelor la care sunt supuse fetele, în timp ce Afganistanul, Yemenul, India şi Somalia sunt ţările în care fetele se căsătoresc la cele mai mici vârste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.