Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Salvați Copiii' a lansat un mecanism de sprijin pentru școlile care funcționează în varianta hibrid sau în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Un mecanism de sprijin pentru școlile care funcționează în varianta hibrid sau în scenariul roșu și nu sunt dotate pentru a permite participarea reală a copiilor la orele online a fost lansat de Organizația „Salvați Copiii”.

„Salvați Copiii” România face un apel pentru dotarea școlii din comuna Viișoara, județul Botoșani, care are nevoie urgentă de conexiune la internet, table pentru scris, 153 de tablete pentru copiii vulnerabili și măști de protecție, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Spitalele sunt LUATE CU ASALT - COADĂ la Spitalul Militar din Capitală

„Potrivit datelor comunicate oficial de Ministerul Educației la debutul anului școlar, 4.915 școli funcționează în scenariul galben, în care copiii participă, prin rotație, la ore atât cu prezență fizică, cât și online și 263 care funcționează în scenariul roșu, cu participare exclusiv online”, arată organizația.

Mecanismul de sprijin pentru școlile din varianta hibrid sau scenariul roșu a fost inițiat pentru ca situațiile de excluziune și discriminare în care au fost puși copiii vulnerabili în timpul stării de urgență să nu se repete odată cu începerea noului an școlar.

„Neparticiparea școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia. De aceea, e esențial ca toți copiii să aibă acces la educație, fiind, în același timp, protejați sanitar. Problemele din școli sunt cronice și suntem în situația în care trebuie să rezolvăm în egală măsură dotarea fizică a claselor cu acces la internet și laptopuri, igienizarea claselor, dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și crearea unei biblioteci virtuale, unde profesorii să găsească resurse pentru educație online”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii” România.

Directorul școlii din Viișoara, Anca Bejinariu, susține că instituția pe care o conduce este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online.

„Dacă mâine școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățămânul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o”, a spus aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.