Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvaţi Copiii - Două maşini medicale şi două ecografe mobile pentru refugiaţii ucraineni din Republica Moldova

Salvați copiii

Organizaţia Salvaţi Copiii România, cu sprijinul MSD, a pus la dispoziţia specialiştilor care asigură asistenţă medicală refugiaţilor ucraineni din Republica Moldova două maşini medicale echipate complet şi două ecografe mobile în valoare de 185.000 de euro, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, transmis, joi AGERPRES, echipamentele au fost date Asociaţiei Sănătate pentru Tineri din Chişinău, în vederea întăririi capacităţii reţelei de specialişti Youth Klinic, pentru a a furniza servicii mobile medicale şi psiho-sociale.

Proiectul "Intervenţie de urgenţă în sprijinul femeilor însărcinate refugiate şi copiilor din Ucraina", implementat printr-un nou grant MSD for Mothers, vizează circa 70.000 de femei însărcinate, mame şi copii ucraineni care au găsit refugiu sau doar tranzitează România şi Republica Moldova, precum şi tinerii vulnerabili din mediul rural din cele două ţări.

"Numărul naşterilor premature a crescut în Ucraina, din cauza accesului îngreunat la control medical şi medicamente şi expunerii unor condiţii precare de viaţă. Anxietatea, de asemenea, afectează grav sarcina. Mamele şi nou-născuţii au nevoie de asistenţă umanitară urgentă şi este una dintre priorităţile noastre", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Salvaţi Copiii România, citată în comunicat.

Preşedintele Asociaţiei Sănătate pentru Tineri Chişinău, dr. Galina Leşco, a subliniat importanţa accesului categoriilor de populaţie vulnerabile la serviciile de sănătate esenţiale.

"Prioritizarea sănătăţii mamei şi copilului, precum şi consolidarea accesului inclusiv al segmentelor populaţionale vulnerabile la serviciile de sănătate esenţiale sunt mai stringente ca niciodată. Serviciile de sănătate a reproducerii şi sănătate maternă deţin un rol cheie în menţinerea progresului în reducerea mortalităţii materne din anii anteriori pandemiei, progres înregistrat prin eforturi conjugate semnificative şi lăudabile. Ne bucurăm să putem colabora în cadrul programului MSD for Mothers cu actori importanţi pe plan naţional, cu autorităţi, societatea civilă, profesionişti din domeniul sănătăţii şi mediul academic şi să lucrăm împreună pentru a identifica noi soluţii menite să reducă disparităţile în acoperirea serviciilor de asistenţă medicală pentru femeile însărcinate", a declarat Gabriela Trifon, Communications & CSR Manager, MSD Romania & Social Business Innovation EUCAN.

De la declanşarea războiului din Ucraina, Salvaţi Copiii a oferit pentru 202.165 de persoane, dintre care 111.368 de copii ucraineni şi 90.797 de adulţi, alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, pături şi alte produse de imediat ajutor, suport emoţional, traducere şi consiliere informaţională - materiale de informare în limba ucraineană.

Organizaţia Salvaţi Copiii şi-a extins intervenţia şi în Republica Moldova şi a organizat două transporturi umanitare cu 505.200 de produse pentru 42.000 de bebeluşi, copii de vârstă mică şi mame din Ucraina.

MSD este o companie biofarmaceutică, cunoscută sub numele de Merck & Co., Inc. în SUA şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.