Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvatori din diferite domenii, premiaţi de Bode. Arafat: 'Dacă am fi vrut să decorăm pe toţi care merită, n-ar fi încăput în sala asta și alte zece'

lucian bode

Şaptezeci de persoane, salvatori din diferite domenii şi reprezentanţi ai unor ONG-uri, au primit, vineri, “Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, distincţia fiind înmânată de ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a apreciat că situaţiile de urgenţă din ultimii ani se remarcă prin complexitate, intensitate şi dinamism şi este nevoie de o adaptare rapidă, La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că acţiunea a avut caracter simbolic, fiind mult mai mulţi cei care ar fi meritat distincţii.

Şaptezeci de reprezentanţi ai DSU şi ai structurilor aflate în coordonare şi coordonare operaţională (IGSU, IGAV, SAJ, UPU/CPU, Salavamont), dar şi reprezentanţi au unor  organizaţii internaţionale şi nonguvernamentale au fost premiaţi, vineri, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile.

Aceştia au primit, din partea ministrului Lucian Bode, ”Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”.

”Astăzi am premiat performanţa, implicarea şi profesionalismul celor care au ales să protejeze viaţa cetăţenilor şi a comunităţilor. Am acordat 70 de embleme de onoare ale DSU profesioniştilor din structurile de protecţie civilă, partenerilor insituţionali, organizaţii internaţionale şi reprezentanţi ai societăţii civile care au fost parte din acest efort integrat (...) Situaţiile de urgenţă din ultimii ani se remarcă prin complexitate, intensitate şi dinamism. Aceste caracteristici au presupus adaptarea rapidă a tuturor echipajelor de salvatori, pompieri, paramedici, medici şi asistenţi din cadrul Serviciilor Publice de Ambulanţă şi din cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe, piloţi, salvamontişti şi voluntari”, a transmis ministrul de Interne.

”Totodată, situaţia generată de gestionarea afluxului de cetăţeni ucraineni sosiţi în ţara noastră din zona de conflict a fost una dintre acţiunile complexe şi de anvergură relevante pentru anul 2022. Această provocare a necesitat testarea reală de această dată a procedurilor de răspuns, în sistem integrat, din partea tuturor instituţiilor aflate în componenţa Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, alături de sprijinul guvernamental, al autorităţilor locale şi ale societăţii civile, organizaţii internaţionale, ong-uri etc”, a adăugat acesta.


La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că ”nu putem să fim mai bine pregătiţi fără participarea tuturor categoriilor de persoane şi instituţii”.

”Au fost decorate persoane şi instituţii, dar sunt convins că dacă am fi vrut să decorăm pe toţi care merită, n-ar fi încăput în sala asta şi alte zece ca ea. Astăzi ar fi fost o chestiune simbolică prin care să recunosştem eforturile tuturor celor cu care colaborăm”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, Protecţia Civilă înseamnă muncă constantă şi pregătire constantă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.