Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvini se declară gata să meargă săptămâna aceasta la Paris pentru a rezova criza franco-italiană

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, s-a declarat dispus, luni, să se deplaseze în cursul acestei săptămâni la Paris pentru a avea "din nou bune relaţii" cu Franţa, care joi şi-a rechemat ambasadorul de la Roma în semn de protest împotriva guvernului italian, transmite AFP preluată de Agerpres.

"Sunt disponibil pentru a-l primi la Roma sau pentru a mă deplasa la Paris, chiar săptămâna aceasta", a declarat Salvini, care este şi ministru de interne, referindu-se la omologul său francez Christophe Castaner.

Afirmaţia sa survine după ce săptămâna trecută el i-a adresat lui Castaner o scrisoare pentru a-l invita în vederea discutării unor dosare sensibile în aria lor de competenţă, dar la un miting electoral a susţinut că de fapt l-a "convocat" pe ministrul francez, atrăgându-şi din partea acestuia replica seacă: "eu nu sunt convocat".

Luni, Salvini a încercat din nou să calmeze tensiunile. "Consider că revenirea la bune relaţii (cu Franţa, n.red.) este fundamentală, cu cât mai curând cu atât mai bine", a asigurat el.

Joia trecută, Franţa şi-a rechemat ambasadorul în Italia după o serie de declaraţii considerate inacceptabile ale unor responsabili italieni, o escaladare a tensiunilor rară între două ţări din Uniunea Europeană, dar care scoate în evidenţă divizările ce se conturează pe continent cu câteva luni înainte de alegerile europene. Picătura care a umplut paharul a fost o întâlnire avută marţi în Franţa de celălalt vicepremier italian, Luigi Di Maio, liderul mişcării antisistem 5 Stele, cu "vestele galbene" care protestează împotriva guvernului francez, întâlnire văzută de Paris drept o "provocare suplimentară şi inacceptabilă"

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.