Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samoa a învins Germania la rugby şi s-a calificat la Cupa Mondială 2019 din Japonia

facebook.com
rugby

Naţionala de rugby a statului Samoa va fi prezentă la Cupa Mondială 2019 din Japonia după ce a trecut, sâmbătă, cu scorul de 42-28 (14-15), de reprezentativa Germaniei, în returul barajului de calificare, într-o partidă disputată la Heidelberg.

Jucătorii din Pacific se impuseseră de o manieră categorică şi în meciul tur, la Apia, cu 66-15, la sfârşitul lunii trecute.

Samoa, locul 17 în prezent în ierarhia internaţională (cu o poziţie în urma României), va face parte din grupa A, alături de de Irlanda, Scoţia, Japonia şi Rusia.

Germania, care a dat sâmbătă o replică foarte bună samoanilor în primul mitan al partidei, va participa la un turneu de recalificare, în noiembrie, în Franţa, alături de naţionalele Canadei, Hong Kong şi de vicecampioana Africii, echipă care va fi cunoscută pe 18 august.

Formaţia care va câştiga turneul de recalificare va evolua în grupa B a Mondialului, alături de Noua Zeelandă, campioana mondială en titre, Italia, Africa de Sud şi campioana Africii.

Samoa a participat la toate Cupele Mondiale începând din 1991, în timp ce Germania a ajuns să dispute acest baraj în urma deciziei forului mondial suprem din sportul cu balonul oval, de a sancţiona România, Spania şi Belgia ca urmare a folosirii unor jucători neeligibili în partidele de calificare.

''Stejarii'' vor disputa în noiembrie un meci de baraj cu Portugalia pentru rămânerea în Rugby Europe International Championship (REIC), primul eşalon valoric european (exceptând Six Nations).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.