Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Samsung a adăugat o funcţie de măsurare a tensiunii arteriale ceasului inteligent Galaxy Watch Active 2

Samsung a adăugat o funcţie de măsurare a tensiunii arteriale ceasului inteligent Galaxy Watch Active 2. Deocamdată doar în Coreea de Sud, potrivit news.ro.

Printr-un update de software, care a instalat aplicaţia Health Monitor, ceasul inteligent Galaxy Watch Active 2 a devenit capabil, pe lângă măsurarea pulsului, să ia şi tensiunea arterială a purtătorului.

O astfel de funcţie are nevoie de verificarea şi aprobarea forurilor de sănătate competente, astfel că Samsung a aşteptat să primească undă verde de la ministerul de resort din Coreea de Sud înainte de a implementa facilitatea.

Acelaşi lucru va trebui să-l facă Samsung şi dacă vrea să extindă disponibilitatea funcţiei în alte ţări - va trebui să obţină aprobările necesare înainte să lanseze local funcţia de măsurare a tensiunii arteriale.

Ion Cristoiu scrie despre cum i-a stricat pandemia planurile lui Klaus Iohannis: 'Au fost gândite de el şi sistemul instituţiilor de forţă'

Deocamdată, însă, producătorul coreean nu a anunţat planuri în acest sens.

Galaxy Watch Active 2 nu va funcţiona, însă, ca un înlocuitor permanent pentru instrumentele clasice de măsurare a tensiunii.

Din cauza limitărilor tehnice, senzorii optici nu pot să măsoare decât modificările tensiunii arteriale. De aceea, la fiecare 4 săptămâni, prin intermediul aplicaţiei Health Monitor, trebuie realizată o calibrare cu ajutorului unui aparat obişnuit de măsurare a tensiunii.

Samsung spune că, începând cu al treilea trimestru al anului, smartwatch-ul său va fi capabil să facă şi EKG-uri. Asta tot în Coreea de Sud, unde este pe cale să obţină aprobarea autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.