Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanador, despre cazul copilului mort: Au fost respectate toate procedurile și protocoalele

sanador
saandor

Reprezentanții Spitalului Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, informează că documentația și declarațiile medicilor implicați arată că au fost respectate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective.

„Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale; menționăm încă o data că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR”, informează Sanador, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, în acest caz, s-a autosesizat și Colegiul Medicilor.

„În urma apariției în mass media a cazului unui copil de un an și 10 luni, decedat în urma unei intervenții chirurgicale la un spital privat din Capitală, Colegiul Medicilor din Municipiul București a decis să se autosesizeze și a demarat o investigație”, informează Colegiul Medicilor.

Ministerul Sănătății a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.

„Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP București la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condițiile de igienă din secția ATI pediatrie, sterilitatea și produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătății a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica și conduita terapeutică în acest caz”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an și 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operații de hernie inghinală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.