Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancțiunile americane afectează industria iraniană. După Daimler și gigantul francez Total se retrage din Iran

Agerpres
iran petrol

Gigantul petrolier francez Total s-a dezangajat în mod oficial din proiectele sale de investiţii în valoare de câteva miliarde de dolari din Iran, după reimpunerea sancţiunilor americane Republicii islamice, a anunţat luni ministrul iranian al Petrolului Bijan Namdar Zanghaneh, relatează AFP preluată de news.ro.

”Total a pus în mod oficial capăt acordului privind dezvoltarea fazei 11 a (zăcământului de gaze naturale) South Pars. A anunţat în urmă cu mai bine de două luni că va pune capăt contractului”, a declarat Zanghaneh pentru agenţia Icana, cu legături cu Ministerul Petrolului.

După retragerea sa unilaterală din acordul în dosarul nuclear încheiat în 2015 la Viena între Teheran şi marile puteri, Washingtonul a reimpus pe 8 august o primă serie de sancţiuni Iranului şi a lansat un avertisment ţărilor care continuă să facă comerţ cu Republica islamică.

Americanii au dat întreprinderilor o perioadă de 90 până a 180 de zile să se retragă din Iran, iar o nouă salvă de sancţiuni vizând sectorul hidrocarurilor este prevăzută în noiembrie.

Ţările europene parte ale acordului din 2015 - care vizează să împiedice Teheranul să se doteze cu arma atomică - s-au declarat hotărâte să salveze acest text.

Însă, de frica penalităţilor americane, un mare număr de grupuri - inclusiv constructorul german Daimler - şi-au anunţat deja retragerea din Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.