Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiuni de peste 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 aplicate la Iaşi

amenda

Aproape 250 de societăţi comerciale au fost verificate, sâmbătă şi duminică, în Iaşi, în timpul unor acţiuni desfăşurare sub autoritatea Instituţiei Prefectului, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, fiind aplicate amenzi de peste 120.000 lei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, verificările s-au desfăşurat în sistem integrat, în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

La activităţile desfăşurate în cele două zile au participat peste 500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

"Au fost verificate 248 de societăţi comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 457 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ de 122.685 de lei. Dintre acestea, 24 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. De asemenea, au fost identificate patru societăţi comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a riscurilor Legii 55 din 2020, fiind luate măsurile legale", se menţionează în documentul de presă.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Iaşi le recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja sănătatea şi viaţa, dar şi pentru a-i proteja pe cei din jur.

"Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.