Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiuni dure ale americanilor pentru mai mulţi susţinători ai ISIS

isis oil petrol

SUA au anunţat vineri noi sancţiuni ţintite împotriva mai multor susţinători ai grupării jihadiste Statul Islamic pe plan mondial, care au fost incluşi pe lista neagră a SUA cu "terorişti", relatează AFP. Măsurile punitive ale Trezoreriei americane vizează trei persoane şi trei societăţi deţinute de două dintre acestea. Este vorba de 'facilitatori ai Statului Islamic în Asia de Sud-Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa', specifică Trezoreria într-un comunicat, conform Agerpres.

'Administraţia (americană) este hotărâtă să învingă Statul Islamic ori de câte ori este posibil, prin tăierea surselor sale de venituri ilicite', a declarat într-un comunicat un responsabil al Trezoreriei pentru combaterea terorismului şi informaţii financiare, Sigal Mandelker. 'Fiecare persoană şi entitate vizată a contribuit la răspândirea terorii Statului Islamic în partea sa de lume', conform aceluiaşi oficial.

Primul vizat de sancţiuni este Abdulpatta Escalon Abubakar, considerat de către Washington ca 'facilitatorul-cheie al Statului Islamic şi al reţelei sale în Filipine cel puţin din ianuarie 2016'. El este acuzat că a furnizat bani, arme şi muniţii grupării jihadiste. Sunt vizaţi de sancţiuni şi Yunus Emre Sakarya şi societatea Profesyoneller Elecktronik, cu sediul în Turcia, suspectaţi de furnizarea de logistică pentru Statul Islamic.

În fine, Mohamed Mire Ali Yufus şi societăţile Liibaan Trading et Al-Mutafaq Commercial Company, cu sediul în Somalia, au căzut sub incidenţa acestor sancţiuni pentru sprijin financiar acordat grupărilor afiliate Statului Islamic în această ţară din Cornul Africii.

Bunurile şi conturile acestor persoane şi companii, care se află în SUA, sunt îngheţate, iar cetăţenilor americani le este interzis să se angajeze în orice fel de tranzacţie cu ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.