Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul pe securitate națională al Casei Albe: Sancțiunile majore împotriva Rusiei au fost luate

Yahoo News
Jake Sullivan

Statele Unite consideră că au impus deja Rusiei ”sancţiunile majore” şi anunţă că se concentrează asupra implementării acestora, mai ales asupra luptei împotriva oricărei încercări de ocolire, dă joi asigurări un consilier de rang înalt al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, relatează AFP.

”Noi credem că am impus sancţiunile majore, însă atenţia noastră în zilele următoare se va concentra asupra evaziunii, adică riscului ca Rusia să ocolească măsurile impuse de către Statele Unite”, anunţă, într-un colocviu, consilierul în probleme de securtate naţională al Casei Albe Jake Sullivan.

”Vom face anunţuri în următoarele două săptămâni de identificare a ţintelor care încearcă să permită această ocolire, în Rusia şi nu numai”, declară el.

”Bineînţeles, există şi problema energiei în Europa, iar aceasta este o conversaţie în curs” între occidentali, declară Jake Sullivan, care se referă la achiziţii de hidrocarburi ruseşti pe care europenii nu le-au întrerupt şi care alimentează conturile Moscovei.

Consilierul în probleme de securitate naţională al lui Joe Biden dă asigurări, cu privire la bogăţiile unor oligarhi ruşi blocate prin sancţiuni, de exemplu iahturile sau activele financiare ale acestora, că ”obiectivul nostru nu este să le dăm” înapoi proprietarilor la sfârşitul războiului.

”Obiectivul nostru este să le folosim mai bine”, declară el.

”Există mijloace pe care le avem deja (în acest sens) şi altele, pe care le-am putea dezvolta, şi ne gândim la acest lucru”, adaugă el.

Unii congresmeni americani au îndemnat la vânzarea sau lichidarea activelor ruse vizate prin sancţiuni, în vederea unei finanţări a reconstrucţiei Ucrainei după război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.