Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sancţiunile ale SUA împotriva Cubei a dus la suspendarea curselor aeriene către Mexic, Venezuela și Caraibe

sua cuba

Noile sancţiuni ale SUA împotriva Cubei, care nu permit companiilor sale aeriene de stat să închirieze avioane, au determinat operatorul Cubana de Aviacion să îşi suspende miercuri legăturile cu Mexic, Venezuela şi o parte din Caraibe, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"În urma ultimelor măsuri luate de SUA împotriva Cubei", Cubana de Aviacion va înceta să mai asigure zboruri cu destinaţia Ciudad de Mexico, Cancun (Mexic), Santo Domingo (Republica Dominicană), Caracas (Venezuela), Port-au-Prince (Haiti) şi departamentele franceze de peste mări Martinica şi Guadelupa, a spus directorul adjunct al companiei, Arsenio Arocha, citat de media locale.

Zboruri interne cu destinaţii precum provincii de est ca Holguin şi Santiago de Cuba vor fi de asemenea afectate, iar pierderile financiare se ridică la circa 10 milioane de dolari, a adăugat Cubana de Aviacion.

Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

Responsabilul a subliniat, fără a face mai multe precizări, că operatorul aerian cubanez "a fost informat de ruperea a două contracte de închiriere de aeronave de către companii ale unei ţări terţe".

Departamentul american al Comerţului a anunţat aceste restricţii de închiriere de avioane vinerea trecută. Însă este o problemă des întâlnită pentru operatorii aerieni cubanezi, pentru că nu deţin propriile aeronave şi nici nu pot să cumpere unele din cauza embargoului impus de Washington asupra Cubei din 1962.

De la venirea sa la Casa Albă în 2017, Donald Trump a intensificat blocada cu măsuri care afectează turismul, investiţiile, transferurile de bani şi importurile de carburant.

Washingtonul vizează astfel o schimbare a sistemului socialist din insulă, responsabil de "represiune împotriva propriului popor, în afară de sprijinul său continuu" pentru guvernul lui Nicolas Maduro în Venezuela.

Cuba denunţă măsurile, pe care le consideră o ingerinţă străină şi o încălcare a drepturilor cetăţenilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.