Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai buni arbitri din istoria fotbalului a murit la numai la 65 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Ungurul Sandor Puhl, desemnat de patru ori cel mai bun arbitru din lume, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 65 de ani, a anunţat Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ), citată de agenţia EFE.

Puhl, născut în 1955 la Miskolc, în estul Ungariei, a obţinut licenţa de arbitru în 1970, când avea doar 15 ani, iar din 1982 a condus sute de partide în diferite divizii ale ţării.

Cariera sa internaţională a debutat în 1988, iar între 1994 şi 1997 a fost ales de patru ori consecutiv drept cel mai bun cavaler al fluierului din lume, de către Federaţia de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Arbitrul ungar a condus mai multe meciuri legendare, printre care finala Cupei Mondiale din 1994, câştigată de Brazilia în faţa Italiei (3-2), sau finala Ligii Campionilor din 1997, dintre Borussia Dortmund şi Juventus Torino (3-1).

Sandor Puhl s-a retras din activitate în 2000 şi a fost ulterior vicepreşedinte al Federaţiei din ţara sa până în 2006. Începând din 2010 a activat în calitate de comentator în cadrul mai multor programe de fotbal ale televiziunilor din Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.