Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sandu: Guvernul trebuie să construiască un nou model de creştere economică

captura Facebook
Maia Sandu

Viitorul Guvern trebuie să construiască un nou model de creştere economică pentru Moldova, a declarat preşedintele Maia Sandu, luni, în discursul său de la tribuna Parlamentului, rostit în cadrul şedinţei de constituire a acestuia, transmite Infotag.

Ea a menţionat că lumea se schimbă rapid şi, în acest sens, economia moldovenească se va confrunta cu un şir de provocări.

"Viitorul Guvern trebuie să construiască noul model de creştere economică pentru Moldova bazat pe crearea locurilor de muncă, diversificarea economiei, incluziunea şi dezvoltarea durabilă, precum şi pe o politică fiscală mai echitabilă", a menţionat Maia Sandu.

Potrivit ei, regândirea modelului economic presupune un efort din partea tuturor actorilor din ţara, dar şi soluţii strategice ale statului, printre care: sprijinirea culturii antreprenoriatului şi muncii ca sursă primară a veniturilor şi bunăstării sociale; valorificarea potenţialului de producţie actual şi creşterea durabilă a acestuia; racordarea economiei naţionale, inclusiv prin infrastructura fizică, la economia globală; reducerea expunerii şi vulnerabilităţii economiei şi societăţii la schimbările climatice; asigurarea unui rol sporit al comunităţilor locale şi regionale în planificarea economică.

"Pe termen scurt, trebuie să ajutăm businessul să depăşească mai uşor criza economică şi să ajutăm oamenii cu venituri mici. În perioada de criză, trebuie să fim rezilienţi şi solidari.

De aceea, noul Guvern trebuie să vină cu un pachet de măsuri pentru a-i susţine pe cei mai afectaţi de criză, fie ei salariaţi, şomeri, pensionari sau antreprenori", consideră Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.