Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SANITAS cere demisia ministrului Muncii

wall-street.ro
dragos paslaru

Reprezentanții Federației SANITAS i-au solicitat vineri ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, într-o scrisoare deschisă, să le ceară scuze angajaților din sistemul de sănătate și de asistență socială și să își prezinte demisia "de onoare". Sindicaliștii îl acuză pe ministrul Muncii că, deși au dat "dovadă de bună-credință" și au încercat să găsească soluții, de fiecare dată după discuțiile purtate au constatat că nu și-a "respectat întocmai promisiunile".

"Domnule ministru al Muncii, negociem încă de la înscăunarea dumneavoastră la ministerul pe care îl conduceți și astăzi, am dat dovadă de bună-credință, am încercat să găsim soluții, dar de fiecare dată, după discuțiile purtate, am constatat că nu v-ați respectat întocmai promisiunile. (...) De bună-credință, am organizat un program de acțiuni sindicale care vă permitea să veniți cu soluții astfel încât greva generală să nu fie declanșată. Considerăm că am urmat toți pașii prevăzuți de legislația în vigoare până la declanșarea grevei generale. Și răspunsul dumneavoastră? Am atras cadrele medicale într-un demers abject și cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populației??? Abject este modul în care dumneavoastră tratați angajații sistemului sanitar și de asistență socială. Abject este că ați tergiversat luarea unor decizii concrete și corecte pentru cadrele medicale. (...) Colegul dvs, ministrul Sănătății, ne-a dat în judecată și este dreptul domniei sale. Însă va da în judecată toate cadrele medicale care vor renunța să își desfășoare activitatea dacă nu se iau măsurile corespunzătoare? O să fie aceștia hăituiți așa cum se întâmplă cu Federația SANITAS și o să îi acuzați de afiliere politică? Sau pur și simplu nu contează dacă pacienții vor fi tratați sau nu în condiții corespunzătoare?", susțin sindicaliștii, într-un comunicat remis presei.

Reprezentanții federației spun că vor "merge mai departe" pentru că singurii care pot dicta acțiunile sindicatului sunt membrii SANITAS. "Pentru toate acestea, domnule ministru, Federația SANITAS vă solicită astăzi să vă cereți scuze față de angajații din sistemul de sănătate și de asistență socială și să vă dați demisia... de onoare", se mai arată în comunicatul citat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.