Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanitas cere majorarea salariilor personalului medical cu 25%

sanatate

Sindicaliștii din sistemul de sanatate solicita Guvernului sa majoreze salariile personalului medical cu 25% în 2016, conform negocierilor purtate anul trecut, a declarat  Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas.

Reprezentanții personalului medical cer o majorare de 25% a salariilor din sistemul de sanatate, în 2016, la fel ca în 2015, când a fost aprobata prima tranșa de majorari de 25%.

"Conform negocierilor cu Guvernul, ne așteptam sa primim a doua tranșa de mariri salariale de 25%. Daca sistemul dorește sa-și pastreze medicii, solicitam sa ni se dea maririle promise. Guvernanții ar trebui sa ia act de asta daca doresc sa-și pastreze medicii, asistenții medicali, personalul de specialitate, întregul personal din sistemul de sanatate. Așteptam un raspuns urgent pentru a rezolva inechitațile salariale existente la cei 40.000 de angajați ai sistemului sanitar", a spus, pentru Mediafax, liderul Sanitas.

Salariile personalului medical au fost majorate cu 25% începând din 1 octombrie 2015, prin Ordonanța de Urgența.

În luna decembrie, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimaș-Cadariu, a spus ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale si complexitatii atributiilor la locul de munca, iar marirea salariala de anul trecut reprezinta doar primul pas în aceasta directie.

În paralel, o delegație a Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta a avut luni o discutie cu reprezentanti ai conducerii Ministerului Sanatatii, în care au fost cautate solutii pentru eliminarea inechitatilor din sistemul de salarizare a personalului din serviciile de ambulanta, potrivit unui comunicat de presa remis luni.

"Discuțiile au vizat și modul prin care se poate soluționa atât salarizarea unitara a personalului din sistemul sanitar, cât și modul de achizitie a unor noi ambulante, avand în vedere faptul ca parcul de ambulante este insuficient si învechit, lucru ce poate pune în pericol viata pacienților si a echipajelor medicale de urgenta în misiunile de interventie", se arata în comunicat.

De asemenea, Ministerul Sanatatii mai transmite ca "intenționeaza sa rezolve principala solicitare a Federației Ambulanța, respectiv asimilarea salariilor pentru personalul din circa 19 servicii de ambulanta, la nivelul salarizarii din celelalte Servicii de Ambulanta prin promovarea unui proiect de act normativ elaborat de guvern".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.