Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SANITAS suspendă acțiunile de protest programate joi, în urma discuțiilor cu ministrul Muncii

sanitas
sanitas protest

Federația SANITAS a decis, în urma unei discuții cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, suspendarea acțiunilor de protest programate joi, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaților, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare.

"Astăzi, 24 mai, Biroul Executiv (BEx) al Federației SANITAS a avut o discuție deschisă cu ministrul Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu. Domnia sa a luat act de nemulțumirile noastre privind proiectul Legii salarizării unitare și a venit în ședința BEx pentru a ne asculta argumentele și a găsi soluții la revendicările noastre. Ținând cont de acest gest de deschidere față de problemele semnalate de SANITAS, considerăm că este cazul să acordăm părții guvernamentale o ultimă posibilitate de a continua dialogul început. Am decis să suspendăm protestele programate pentru mâine, 25 mai, în fața Ministerului Muncii, până la finalizarea dezbaterilor din Camera Deputaților, pe marginea proiectului Legii salarizării unitare. În felul acesta, pichetarea programată nu va putea fi folosită de puterea politică pe post de scuză pentru respingerea cererilor noastre. Noi, SANITAS, nu dorim conflicte sociale ci soluții corecte pentru salarizarea echitabilă a întregului personal din sănătate și asistență socială. Așteptăm ca gestul nostru de reîntoarcere la dialog să primească un răspuns corect din partea Guvernului și acesta să-și onoreze promisiunile făcute", a declarat președintele Federației SANITAS București, Viorel Hușanu, conform Agerpres.

Federația Sindicală Sanitas obținuse aprobare de la Primăria Capitalei pentru pichetarea, joi, în intervalul orar 12:00 — 14:00, a Ministerului Muncii. Sindicaliștii din sănătate sunt nemulțumiți de amendamentul votat recent la proiectul legii salarizării care limitează la 30% sporurile la nivelul ordonatorului principal de credite. La sfârșitul săptămânii trecute, Hușanu arăta că este inadmisibil faptul că nu s-a dorit eliminarea diferenței salariale între asistenții medicali cu studii de postliceală și asistenții medicali cu studii superioare.Liderul sindical a mai solicitat și menținerea contractului individual de muncă pentru gărzile suplimentare efectuate de medici. El a subliniat, însă, că nicio solicitare formulată de către SANITAS nu a fost acceptată în forma propusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.