Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Terorism telefonic' la Sankt Petersburg: Forțele de securitate au intrat cu forţa în casă peste o jurnalistă și au reținut-o

en.wikipedia.org
politie rusia

La Sankt Petersburg, forțele de securitate ruse au spart ușa de la intrarea în apartamentul jurnalistei de la publicaţia ''Sota'' Viktoria Arefieva. Ea a fost reținută într-un dosar de ''terorism telefonic'', anunță rador.ro.

''La Sankt Petersburg, jurnalista de la publicaţia ''Sota', Viktoria Arefieva a fost reținută într-un dosar de 'terorism telefonic'', relatează publicația 'Sota'. În dimineața zilei de 24 septembrie, forțele de securitate ruse au spart ușa de la intrarea în apartamentul acesteia și au efectuat percheziții, confiscându-i telefonul jurnalistei și cardurile de memorie, precum și computerul surorii sale. Forțele de securitate ruse au efectuat percheziții și la activiștii de la Asociaţia Vesna Evgheni Zateev și Valentin Horoșenin, care sunt vizaţi de ''interzicerea anumitor acțiuni'' într-un dosar cu privire la crearea unei organizații, care aduce grave prejudicii la adresa persoanelor și a drepturilor cetățenilor (Articolul 239 din Codul Penal al Federației Ruse).

Forțele de securitate ruse au efectuat percheziții și la activista Pallada Başurova, care este cercetată în două dosare de ''terorism telefonic'', scrie publicaţia ''OVD-Info''. Arefieva ar fi fost reținută pentru 48 de ore; dosarul în care este cercetată are legătură cu o alertă de plasare a unei bombe în clădirea Tribunalului orașului Sankt Petersburg. Publicaţia 'Sota' consideră că percheziţiile şi arestarea ei au legătură cu faptul de a o împiedica pe jurnalistă să nu reflecte protestele împotriva războiului programate pentru sâmbătă, 24 septembrie.

De asemenea, la Sankt Petersburg, o membră a Consiliului pentru Drepturile Omului, Evghenia Litvinova, a fost reținută într-un dosar de ''terorism telefonic''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.