Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sanofi şi Janessen vor dezvolta un vaccin împotriva patogenului extraintestinal E.coli

inhabitat.com
ecoli

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat marţi că a încheiat un acord cu Janssen Pharmaceuticals, o divizie din cadrul grupului american Johnson & Johnson, pentru a dezvolta ExPEC9V, vaccinul candidat creat de Janssen împotriva patogenului extraintestinal E.coli, informează DPA, scrie Agerpres.

Patogenul extraintestinal E.coli este o cauză principală a septicemiei, o afecţiune care în pericol viaţa pacienţilor şi care este cauzată de o reacţie extremă a organismului în faţa unei infecţii.

În virtutea noului acord, ambele companii vor finanţa împreună cercetările şi dezvoltarea vaccinului ExPEC9V, aflat în prezent în procedură de evaluare în cadrul unui studiu clinic de fază 3, denumit "E.mbrace". Sanofi va efectua o plată în avans de 175 milioane de dolari către Janssen, urmată de plăţi intermediare în funcţie de atingerea unor ţinte de dezvoltare şi comerciale. În Regatul Unit, Statele Unite, Franţa, Germania, Italia şi Spania, cele două companii vor beneficia de un acord privind împărţirea profiturilor. În celelalte ţări ale lumii, Janssen va încasa redevenţe în funcţie de anumite praguri de vânzări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.