Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna 25-31 decembrie a adus confirmarea a 143 de cazuri de gripă și încă 3.296 de cazuri cu simptome clinice

gripa raceala sanador

Aproape 54.000 cazuri de infecții respiratorii și 3.296 cazuri de gripă clinică au fost raportate în săptămâna 25-31 decembrie 2023, potrivit ultimei informări a Centrului național de supraghere și control a bolilor transmisibile din cadrul Institutului Național Sănătate Publică, informează Rador Radio România.

Au fost cu 13,5% mai puține cazuri comparativ cu săptămâna anterioară și cu 27,8% mai puține cazuri comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent. Cazurile de gripă clinică au fost raportate de 35 de județe, cele mai multe în București și în județele Prahova, Galați, Timiș și Constanța.

Totodată, au fost raportate 15 cazuri de infecții respiratorii acute severe, cu 12 puține față de săptămâna precedentă și cu 23 mai puține față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

INSP mai arată că au fost înregistrate 143 cazuri de gripă confirmată de laborator, ceea ce ridică la 342 numărul de astfel de cazuri înregistrate de la începutul sezonului gripal. A fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal. Până în prezent au fost anunțate șase. Până la data de 31 decembrie 2023 au fost înregistrate în Registrul Electronic Național de vaccinări aproape 1.050.000 de persoane vaccinate antigripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.