Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămână DE FOC în justiție: doi politicieni grei își așteaptă sentințele

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Zilele care vor urma vor fi de foc pentru justiția din România. S-a ajuns la final în dosarele unor grei politici precum Elena Udrea sau Radu Mazăre și toți ochii pe Înalta Curte pentru a vedea care vor fi deciziile judecătorilor.

Citește și: Liviu Dragnea spune PLANUL SECRET al lui Victor Ponta: Cine l-a TURNAT pe fostul premier

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Victor Ponta și Dan Șova: Rolul jucat de Florian Coldea

Primul dosar deschis pe numele fostului primar din Constanţa, Radu Mazăre, este în topul cazurilor vechi, care nu au ajuns încă la o soluţie definitivă. Procesul este legat de retrocedarea unor suprafeţe importante de teren, cu un prejudiciu estimat iniţial la peste 100 de milioane de euro. Iar odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri penale, în 2014, a apărut perspectiva prescrierii faptelor.

„Nu va faceţi probleme, nu intru la nicio prescriere. Să se facă expertiza şi după aia discutăm, să vedem valorile”, a spus fostul primar al Constanței.

Au trecut trei ani de la această declaraţie. Procesul a ajuns la o sută de termene, iar la sfârşitul lunii este aşteptată decizia în primă instanţă. Judecata a început în 2008, iar cercetările cu trei ani mai devreme.

Statisticile DNA arată că aproape jumătate dintre condamnările definitive decise în 2016 s-au dat după proceduri mai lungi de cinci ani. Mai puţin de 9 la sută dintre dosare s-au închis în mai puţin de un an, informează Digi24.

Cazul Elenei Udrea va intra, de asemenea, în partea superioară a clasamentului. Peste câteva zile este aşteptată o prima soluţie, după o anchetă pornită în urmă cu aproape şase ani. Iar la personajul central al anchetei, procurorii au ajuns abia în 2015.

„Timp de doi ani de zile de când a început această nebunie nu am o singură ezitare în declaraţii. Lucrurile pe care le-am spus la început le-am spus permanent. Cei care au minţit şi-au schimbat de o sută de ori declaraţiile!”, a spus Elena Udrea.

Recordul absolut este deţinut de cazul fostului comandant de lagăr comunist Ion Ficior. La mijlocul săptămânii viitoare, la mai bine de 50 de ani de la faptele pentru care a fost condamnat, în primă instanţă, la 20 de ani de închisoare, va fi anunţată hotarârea definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.