Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Săptămâna DECISIVĂ pentru frații Becali și Cristi Borcea: Judecătorii i-ar putea condamna din nou

borcea victor becali

Săptămână hotărâtoare pentru Cristi Borcea, dar și pentru frații Becali. Judecătorii le-ar putea da o nouă lovitură dură milionarilor din fotbal.

Fostul acţionar al clubului Dinamo a fost trimis în judecată alături de judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali, într-un nou dosar de corupţie. Magistraţii au stabilit şi ziua în care fostul acţionar al clubului Dinamo va împărţi boxa acuzaţiilor cu fraţii Becali. Astfel, milionarul va fi adus în faţa judecătorilor în dimineaţa zilei de 26 mai. Dacă va fi găsit vinovat, Cristi Borcea riscă o nouă condamnare de până la şapte ani de închisoare, pentru dare de mită. Alături de Borcea, pe lista inculpaţilor mai apar Geanina Terceanu, fosta judecătoare a Tribunalului Bucureşti, Ioan şi Victor Becali (foşti impresari - condamnaţi şi ei alături de Borcea în Dosarul Transferurilor), George Antonie Iorgovan (cel care ar fi intermediat mita între Borcea şi judecătoarea Terceanu) şi avocatul Costel Daniel Petre, cunoscut pentru faptul că ar fi semnat zeci de denunţuri împotriva mai multor magistraţi după ce a fost prins cu mâţa-n sac de procurorii anticorupţie.

Citeşte şi: ISIS a lovit din nou: Jihadiştii au executat patru adolescenţi acuzaţi de trădare

Borcea a fost indicat de martori ca fiind una dintre persoanele care i-ar fi "virat" bani judecătoarei. "Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărârii în dosarul Transferurilor, Borcea Cristian l-a trimis pe avocatul Iorgovan, fiul răposatului Antonie Iorgovan, să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întâmplat, din spusele acesteia. De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro", le-a declarat anchetatorilor unul dintre martorii acuzării, potrivit unui document aflat la dosar, anunță spynews.ro.

Citeşte şi: Un copil de manelişti, prins în flagrant de poliţişti: Ce făcea în centrul Capitalei

Procurorii au aflat despre legăturile dintre judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Becali de la membrii unei grupări de spăgători de case din care fac parte Teodoris Manole, zis Doris, Cristian Dumitru, poreclit Chiţoi, Alexandru Constantin Roşu, alias Pătrat, Matei Burcea, zis Mehas şi Ştefan Sârbu, cunoscut sub numele de Fane Răcănică. Cel care a făcut legătura directă între fraţii Becali şi judecătoare a fost Alexandru Constantin Roşu. Procurorii ar fi aflat despre întreaga poveste la începutul anului 2015 când gruparea din care făcea parte şi Pătrat a fost prinsă la finalul unui lung şir de infracţiuni. Acuzat de 38 de fapte penale, majoritatea spargeri de locuinţe, dar şi o tentativă de omor şi o tâlhărie, Pătrat le-a servit procurorilor, pe tavă, legătura dintre fraţii Becali şi Judecătoarea Terceanu. Mai mult, el şi alţi doi - unul dintre aceştia, potrivit unor surse, Teodoris Manole, zis Doris - ar fi servit ca intermediari între cele două tabere, cărând bani şi informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.