Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru trafic de substanţe cu efect psihoactiv şi spălare de bani

bbc.co.uk
droguri canabis cocaina
Conform sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Piteşti, au efectuat 7 percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, la locuinţele a şase persoane bănuite de trafic de droguri şi spălare de bani şi la sediul unei societăţi comerciale, în vederea destructurării unei grupări infracţionale, specializate în trafic de substanţe cu efect psihoactiv.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2021, gruparea, alcătuită din 6 membri, ar fi comercializat, în municipiul Piteşti, substanţe cu efect psihoactiv.

"Sumele obţinute în urma acestor activităţi ar fi fost introduse în circuitul financiar reglementat, prin intermediul unei societăţi comerciale şi ar fi fost disimulate prin venituri cu caracter legal. Ulterior, membrii grupării ar fi folosit sumele pentru jocuri de noroc şi pentru a-şi achiziţiona bunuri mobile şi imobile", arată anchetatorii.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 25 de grame de substanţă cristalină, susceptibilă a fi droguri, 1,5 litri de substanţă lichidă, susceptibilă a fi droguri, o armă neletală tip pistol, supusă autorizării, trei cântare electronice de precizie, 3.050 de lei, 7.300 de euro, 6 telefoane mobile, precum şi mai multe ustensile utilizate la porţionarea şi consumul drogurilor.

Ulterior, în aceeaşi zi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii DIICOT Piteşti, au prins în flagrant delict, în municipiul Piteşti, alte două persoane care ar fi oferit spre vânzare 50 de grame de NPS.

După prinderea în flagrant, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa uneia dintre cele două persoane.

Un număr de 17 persoane au fost duse la audieri, iar după administrarea probatoriului, 7 bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.