Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte focare de COVID-19, active în centrele DGASPC Argeș: 34 de angajaţi şi 52 de persoane internate în aceste aşezăminte sunt bolnavi

Twitter
covid 19 coronavirus

Peste 80 de persoane - angajaţi ai centrelor rezidenţiale aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş şi persoane internate în acestea - sunt infectate cu virusul SARS-COV-2, în centrele rezidenţiale fiind active, în prezent, şapte focare de COVID-19, anunță news.ro.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 211 din totalul de 925 de angajaţi care lucrează în centrele DGASPC Argeş au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Conform celui mai recent bilanţ, făcut public joi de către instituţie, în prezent sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19 34 de angajaţi.

Cea mai gravă situaţie este la Casa de Tip Familial Câmpulung unde zece salariaţi sunt bolnavi. Alţi şase angajaţi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti sunt şi ei în aceeaşi situaţie.

De asemenea, din totalul de 822 de beneficiari din centrele medico-sociale au fost infectaţi cu noul coronavirus 223, iar în prezent sunt confirmaţi cu COVID-19 un număr de 52 de beneficiari. Cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 20, sunt de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti, iar alţi 15 sunt de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni.

"Sunt internaţi în unităţi sanitare COVID din judeţul nostru un număr de 17 beneficiari, astfel: 14 de la CITO Tigveni, 1 (unu) de la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Vultureşti şi 2 (doi) de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bascovele”, transmite DGASPC Argeş.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

În prezent, şapte focare sunt active în centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi. Este vorba despre Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti, Complexul de Tip Familial Valea Mare, Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti, Casa de Tip Familial Câmpulung şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.