Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane, arestate în Olt în dosarul de trafic de droguri şi etnobotanice

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Şapte persoane acuzate că fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, ce acţiona în zona unor unităţi de învăţământ şi a unei pieţe din municipiul Slatina, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, conform soluţiei pronunţate miercuri de Tribunalul Olt. Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au destructurat o reţea de trafic de droguri de droguri ce acţiona în municipiul Slatina, iar şapte dintre membrii grupului au fost reţinuţi marţi seara şi au fost prezentaţi miercuri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"Admite propunerea procurorului din cadrul (...) D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Olt (...) şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Iordache Marius Ionuţ, Manda Claudiu Silviu, Manda Marius Ionuţ, Lilea Ana, Denghel Petrişor Rareş, Jumate Cezar Bogdan, Lale Ilie Leonard, zis 'Doc' sau 'Leo', în prezent deţinuţi în Arestul IPJ Olt, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 07.06.2017 până la data de 06.07.2017, inclusiv", se arată în soluţia pronunţată la Tribunalul Olt.

În această cauză, pe 6 iunie au fost efectuate mai multe percheziţii şi 45 de persoane au fost conduse la audieri. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, remis miercuri AGERPRES, persoanele reţinute sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Unul dintre bărbaţii reţinuţi este brancardier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Membrii reţelei ar fi procurat, începând din luna februarie 2016, din Craiova şi prin comenzi on-line, droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi preparat, ambalat şi vândut apoi în zona unei şcoli generale, a unui liceu şi pieţei "Progresul" din municipiul Slatina, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, atunci când aveau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele pentru a o livra şi fiecare produs era vândut pentru sume între 10 şi 25 de lei. Cantitatea totală estimată că a fost vândută de membrii grupului este de 10 kilograme de droguri şi alte substanţe în valoare totală de circa 300.000 lei. Procurorii au stabilit că uneori substanţele vândute erau preparate din salvie amestecată cu acetonă sau alcool etilic şi consumatorii, în special minori, aveau stări de somnolenţă, momente de detaşare de la viaţa cotidiană şi mai mulţi au ajuns chiar la spital în stare gravă.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate marţi, 6 iunie, la suspecţii din această cauză, au fost ridicate 19 plicuri cu substanţe etnobotanice, 30 grame etnobotanice, 3 plicuri substanţă albă, 13 pliculeţe cu material vegetal uscat de culoare verde - oliv, un cântar electronic, 8 telefoane mobile,un pistol cu bile calibrul 4,5 mm şi sumele de 163.800 lei, 100 dolari şi 6.350 euro. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi a beneficiat de suport de specialitate de la Direcţia Operaţiuni Speciale. De asemenea, activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Slatina şi al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.