Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane, arestate într-un dosar de trafic de droguri: substanţele erau expediate din Spania și distribuite în Brăila

bbc.co.uk
droguri canabis cocaina

Şapte persoane au fost arestate preventiv, iar două au fost plasate în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de droguri de risc, substanţele care erau expediate în ţară din Spania fiind distribuite pe raza municipiului Brăila, potrivit Agerpres.

Conform unor comunicate transmise, luni, de DIICOT şi IGPR, începând cu luna iunie a acestui an pe raza municipiului Brăila a acţionat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea de droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC).

"Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în ţară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora. După ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare", menţionează anchetatorii.

La data de 2 decembrie, un inculpat a fost prins în flagrant după ce a introdus în ţară cantităţile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC), iar la aceeaşi dată, în acest dosar au fost efectuate 13 de percheziţii domiciliare.

Cu ocazia descinderilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu substanţă cu efect psihoactiv, de tip Cristal, şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei.

Nouă inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Brăila, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a 7 inculpaţi şi luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alţi doi inculpaţi.

Cercetările sunt efectuate pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, precum şi al jandarmilor din cadrul IJJ Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.