Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane Buzău, reţinute de poliţişti, pentru tâlhărie, camătă şi şantaj

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Şapte persoane din municipiul Buzău au fost reţinute de poliţişti, fiind bănuite de tâlhărie, camătă şi şantaj, informează marţi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au efectuat, în cursul zilei de luni, 11 percheziţii în municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor menţionate, în urma cărora au ridicat mai multe sume de bani, bunuri şi documente, printre care 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile, înscrisuri şi un automobil.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

"Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2012-2021, bănuiţii ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens. În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate. Prin activitatea infracţională, ar fi obţinut aproximativ 60.000 de euro, dar şi alte bunuri mobile şi imobile" , se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Poliţiştii au pus în aplicare 16 mandate de aducere, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reţinerii faţă de şapte persoane, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani, toate din municipiul Buzău, care în cursul zilei de marţi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, în activităţi fiind angrenaţi şi poliţişti de investigarea criminalităţii economice, poliţişti de ordine publică, criminalişti şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.