Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şapte persoane din aceeași familie au fost ucise de o rachetă care viza aeroportul din Bagdad

http://www.thebaghdadpost.com
atac Bagdad

O rachetă Katiuşa lansată în direcţia aeroportului din Bagdad a lovit luni o casă din apropiere, provocând moartea a şapte persoane din aceeaşi familie, a declarat o sursă de securitate, citată de DPA.

Racheta a fost lansată din cartierul al-Jihad înspre aeroportul internaţional din Bagdad, dar a căzut într-un sat aflat la vest de capitala irakiană, promovând imediat moartea a trei persoane, a mai precizat sursa citată. Bilanţul a crescut însă rapid la şapte morţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Atacurile cu rachetă care vizează aeroportul - şi bazele militare în care sunt cantonate forţele conduse de americani sau Zona Verde, unde se află ambasadele şi clădirile guvernamentale - au devenit frecvente în ultimele luni în contextul tensiunilor dintre Irak şi SUA.

Tensiunile s-au amplificat după uciderea în ianuarie a responsabilului militar iranian Qassem Soleimani la Bagdad, într-un atac american cu dronă. De atunci, miliţiile irakiene sprijinite de Iran au jurat să se răzbune.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

După ce şi-a început mandatul în luna mai, premierul irakian Mustafa Al-Kadhimi s-a angajat să organizeze grupurile paramilitare, care au fost implicate în lupta împotriva Stat Islamic, în aşa fel încât acestea să opereze doar în cadrul organismelor de securitate ale guvernului.

Totuşi, el nu a reuşit să pună capăt atacurilor cu rachetă, precum şi asasinatelor sau răpirilor unor figuri proeminente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.