Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sar scântei în coaliția de guvernare: relațiile tensionate au condus la un adevărat RECORD

Inquam Photos / George Calin
dragnea tariceanu psd

Actuala coaliția de guvernare bate orice record în materie de răzgândeli. În ciuda faptului că anunță cu surle și trâmbițe anumite măsuri în spațiul public, faptul că acestea sunt foarte greu de pus în aplicare îi forțează pe liderii din coaliție să le amâne sau să le uite definitiv în sertare. Aceste amânări foarte dese arată și tensiunile uriașe care sunt în interiorul coaliției, în special între Liviu Dragnea și cei doi premieri de până acum, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Citește și: Avocata lui Dragnea face un anunț CRUCIAL: liderul PSD scapă de dosarul din Brazilia

Citește și: Decizie controversată a ministrului de Interne: Cum vrea Carmen Dan să schimbe examenul de admitere la Poliţie

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, şedinţa de ieri de guvern în care urmau să fie adoptate măsurile fiscale a fost amânată până luni, dintr-un motiv insuficient explicat. Lipsa unui aviz. Trei ore mai devreme, Liviu Dragnea era încă ferm pe poziţie, informează Digi24.

„Nu este niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile fiscale respective să nu se mai adopte”, spune Liviu Dragnea.

Coaliţia PSD-ALDE şi guvernele susţinute de aceasta au făcut ping-pong cu multe proiecte. Ordonanţa 13 este un exemplu.

După protestele fără precedent, Sorin Grindeanu ar fi fost cel care a cedat şi a cerut Coaliţiei să renunţe la ordonanţă. Liderii Coaliţiei au stat toată ziua în şedinţă. Era o sâmbătă mohorâtă de februarie. Seara, a venit anunţul.

„Vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe”, spune Sorin Grindeanu.

O altă măsură anunţată, impozitul pe gospodărie, l-a enervat pe premierul de atunci.

„Toată lumea merge la televizor şi îşi dă cu părerea. Până nu vom avea un draft final, v-aş ruga să vă abţineţi”, afirma Sorin Grindeanu.

Ceva mai târziu, în iulie, într-o declaraţie de presa, Mihai Tudose a omorât subiectul: ,, Nu este momentul acum, nu suntem pregătiți.''

Alte mari proiecte ale Coaliţiei s-au lovit de un zid la Guvern. Legile Justiţiei şi sesizarea privind Belina au fost asumate, până la urmă, de Parlament.

Ministrul Justiţiei a lucrat luni de zile la pachetul de legi. Dar în loc de proiect asumat de Guvern, toate propunerile lui Tudorel Toader au ajuns un simplu draft pe care şi l-au însuşit deputaţii PSD şi ALDE.

„Ministrul Justiţiei nu are iniţiativă legislativă. Ministrul Justiţiei nu decide care e calea de urmat”, afirmă Tudorel Toader.

În ceea ce priveşte sesizarea la CCR în cazul Belina, Liviu Dragnea a anunţat că ministrul Justiţiei face analiza, iar Guvernul, contestaţia. Tudorel Toader a venit cu documentul, dar premierul nu a mers mai departe. Totul a căzut pe capul preşedintelui Senatului, care nu a părut prea bucuros de sarcina primită.

„Cred că sesizarea o va face Călin Popescu Tăriceanu”, spune Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a cerut şi el o analiză şi după o destul de lungă aşteptare a sesizat Curtea Constituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.