Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărăcie cruntă în Afganistan. Părinții își vând din copii în bazar pentru câteva sute de dolari ca să salveze restul familiei

Twitter
Afganistan bazar

O familie din Afganistan a luat decizia sfâșietoare de a-și vinde fiica pentru a nu muri de foame. Țara a fost cuprinsă de haos luna trecută, când talibanii au preluat controlul, iar mii de oameni au fost obligați să fugă și să-și abandoneze casele, în speranța că vor găsi un loc mai sigur.

După întoarcerea talibanilor la putere, moneda afgană s-a devalorizat foarte mult și mulți oameni s-au trezit că nu mai au cu ce să-și asigure hrana de zi cu zi, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Anthony Loyd, reporter la The Times aflat în Kabul, era în bazarul Jada-e Maiwand când a întâlnit un tată disperat care încerca să-și vândă fiica pentru câteva sute de dolari, pentru a-și salva restul familiei.

Mir Nazir, fost ofițer de poliție, care și-a pierdut locul de muncă din orașul Ghazni chiar înainte ca talibanii să preia Afganistanul, s-a mutat împreună cu familia lui care numără șapte membri în capitală, crezând că aici va avea oportunitatea de a câștiga niște bani.

Bărbatul de 38 de ani încerca să-și vândă fiica cu aproape 600 de dolari, dar cea mai mare ofertă pe care a primit-o pentru fetița de 4 ani a fost de aproximativ 320 de dolari.

Mir i-a spus jurnalistului britanic: „Aș prefera să mor decât să-mi vând fiica... Dar moartea mea nu ar salva pe nimeni din familie. Cine mi-ar hrăni ceilalți copii? Nu este vorba despre alegere, este vorba de disperare.

Am primit o ofertă de la proprietarul unui magazin, un bărbat despre care știu că nu are copii. El a oferit 20.000 de afgani (moneda afgană, echivalentul a 314 dolari - n.n.) pentru ca fiica mea Safia să locuiască la el și să înceapă să lucreze în magazinul lui.

Mi-a spus că dacă aș avea vreodată 20.000 de afgani aș putea să o răscumpăr. Dar nu pot să-mi vând fiica pentru un preț atât de mic... încă discutăm. Poate că va avea un viitor mai bun lucrând într-un magazin decât rămânând cu mine, iar prețul poate salva restul familiei".

Este o realitate sfâșietoare cu care se confruntă mulți oameni din țară, a spus jurnalistul The Times.

Mir Nazir este mulțumit că luptele au încetat, dar este foarte îngrijorat că oamenii se vor confrunta cu un război și mai crunt: sărăcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.