Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarah Asahina, japoneza care a cucerit al doilea titlu de campioană mondială la categoria +78 kg

European Judo Union
judo

Japoneza Sarah Asahina a cucerit sâmbătă, la Budapesta, al doilea său titlu de campioană mondială la categoria +78 kg, învingând-o în finală pe compatrioata sa Wakaba Tomita, în timp ce la masculin aurul a revenit tot Japoniei, prin Kokoro Kageura, la +100 kg, informează AFP.

Campioană mondială în 2018 şi 2021, medaliată cu argint în 2017 şi cu bronz în 2019, Asahina şi-a construit, la 24 ani, un palmares superb la Mondiale, însă ea nu va participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde Japonia va fi reprezentată de Akira Sone.

Sarah Asahina s-a impus în finală prin inppon în golden-score. Wakaba Tomita s-a accidentat la umăr, iar campioana mondială a purtat-o în spate pe compatrioata sa, ajutând-o să iasă de pe tatami, scrie Agerpres.ro.

Medaliile de bronz au revenit reprezentantelor Braziliei, Beatriz Souza şi Marua Suelen Altheman.

La masculin, titlul de campion mondial la categoria +100 kg a revenit japonezului Kokoro Kageura, la capătul unei finale superbe cu rusul Tamerlan Başaev.

Campion al Asiei în 2016, Kageura nu a mai câştigat niciodată până acum o medalie la Campionatele Mondiale, însă este celebru pentru că a pus capăt, în februarie 2020, incredibilei serii de 154 de victorii consecutive ale francezului Teddy Riner.

Ucraineanul Iakov Hamo, care l-a eliminat în turul al doilea pe românul Vlăduţ Simionescu, şi olandezul Roy Meyer au intrat în posesia medaliilor de bronz.

România a participat cu opt judoka la Mondiale, patru la feminin şi patru la masculin.

Cel mai bun rezultat al tricolorilor la competiţia de la Budapesta a fost atingerea optimilor de finală, prin Lucian Dumitrescu-Borş (cat. 66 kg) şi Adrian Şulcă (cat. 73 kg).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.