Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sărbătoarea zăpezii' din Montreal a fost suspendată din cauza unei furtuni de zăpadă

Inquam Photos / Octav Ganea
iarna ger zapada

''Sărbătoarea zăpezii'', un tradiţional eveniment hibernal organizat în Montreal, a fost suspendată duminică din cauza unei furtuni de zăpadă, relatează AFP preluată de Agerpres.

Pentru prima oară în ultimul deceniu, această festivitate dedicată familiilor, organizată într-un parc din metropola canadiană, a trebuit să-şi înceteze activităţile din cauza condiţiilor meteorologice.

Festivalul, care se află la cea de-a 36-a ediţie şi se desfăşoară timp de patru weekenduri, îşi propune "descoperirea şi sărbătorirea bucuriilor iernii", după cum se arată pe site-ul său.

Însă, activităţile de duminică au fost anulate din cauza "condiţiilor meteorologice extreme" şi vor fi reluate pe 26 ianuarie, au anunţat organizatorii.

În acest weekend, multe zone din Canada, inclusiv Montreal, au cunoscut episoade de frig extrem şi furtuni de zăpadă. În Montreal, au fost înregistrate duminică sub -15 grade Celsius, potrivit Environment Canada, temperatura resimţită fiind însă de -29 grade Celsius din cauza vântului. De asemenea, în cea mai mare parte a zilei au căzut ninsori însoţite de rafale de vânt care au limitat vizibilitatea.

Ninsoarea şi frigul, chiar şi intense, nu îi sperie în general pe canadieni, însă organizatorii - care au subliniat că o mare parte dintre activităţi s-ar fi derulat în condiţii dificile - au declarat că au luat această decizie din cauza ''frigului glacial, a rafalelor de vânt şi a drumurilor periculoase''.

Cea mai mare parte a Canadei - în special estul ţării - a fost afectată în acest weekend de un val de frig, temperaturile resimţite în unele zone ajungând la -40 de grade Celsius, dar şi de ninsori abundente, care au perturbat circulaţia rutieră şi au provocat anulări sau întârzieri în traficul aerian.

Un meteorolog de la Environment Canada, citat de Radio Canada, a subliniat că asocierea dintre frigul intens şi cantităţile importante de zăpadă care au căzut în această zonă a fost un fenomen rar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.