Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărituri cu schiurile: Elveţianul Dominik Peter şi-a încheiat cariera la doar 22 de ani

stiripesurse.ro
Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile

Elveţianul Peter Dominik, specialist al probei de sărituri cu schiurile, a fost nevoit să-şi abandoneze cariera la doar 22 de ani din cauza unei tulburări de alimentaţie, într-un sport în care greutate este un factor important, transmite DPA.

Federaţia elveţiană de schi a anunţat vineri că Peter a luat decizia să se retragă după ce în acest sezon nu a concurat din motive mentale şi de sănătate.

Peter a cucerit o medalie de bronz la Mondialele de juniori din 2021, a concurat apoi la JO 2022 de la Beijing şi a avut o clasare în Top 10 la Cupa Mondială.

Elveţianul a dezvăluit ziarului Blick tulburarea de alimentaţie, spunând că s-a culcat flămând timp de mulţi ani: ''Uneori mi s-a dat impresia că greutatea este mai importantă decât performanţa şi bucuria sportului. Cifrele de pe cântar m-au înnebunit. M-am trezit cu frică în fiecare dimineaţă''.

Când s-a apucat de sărituri, Peter a spus că a fost şocat când a văzut cât de slabi erau ceilalţi şi concluzia lui a fost că trebuie să fii cât mai uşor pentru a sări cât mai departe.

Acum, Peter susţine că şi-a revenit, a făcut pace cu corpul său şi cu săriturile şi va începe un program de antrenament alături de poliţia elveţiană.

Federaţia internaţională de schi a încercat să contracareze potenţialele tulburări de alimentaţie în acest sport cu o regulă bazată pe indicele de masă corporală (IMC). Un indice scăzut duce la o scădere a lungimii schiurilor şi implicit la o reducere a săriturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.