Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarmiza Andronic: 'Dacă a vorbit Patriarhul, lucrurile sunt grave. PNL se joacă cu focul'

arhiva personala
Sarmiza Andronic

Analistul politic Sarmiza Andronic a declarat, miercuri, la Antena 3, că tensiunile iscate între Patriarhia Română și Guvern, după restricțiile la pelerinajele de la Sf. Parascheva și Sf. Dumitru, ar putea să devină o problemă majoră pentru guvernanți și președintele țării.

Citește și: Cum ar putea arăta viitorul Guvern (variantele PNL)

„Puterea se joacă cu focul. Biserica Ortodoxă are în acest moment cel mai puternic cuvânt de spus în România. De la Paști, BOR nu a mai spus nimic, a lăsat autoritățile să-și facă treaba. Cred că Patriarhia nu a spus nimic tocmai pentru a nu crea tensiune în societate. Dacă acum Patriarhia a vorbit cred că lucrurile sunt foarte grave și Klaus Iohannis și PNL ar trebuie să aibă foarte mare grijă pentru că românii, dacă nu au reacționat la alte lucruri, cred că în acest moment totul stă pe un butoi cu pulbere, clar, pentru ca va exploda acest lucru. Dacă Patriarhul României este atacat, cu siguranță populația României va reacționa”, a declarat Sarmiza Andronic.

Patriarhului Daniel a comparat restricţiile introduse la pelerinajul de Sfântul Dumitru cu ce s-a întâmplat în ultimele luni ale comunismului în România.

Marţi, Patriarhul Daniel a ţinut o predică celor câteva sute de credincioşi prezenţi pe Colina Bucuriei la Sfinta Liturghie din ziua sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. Patriarhul a relatat o întâmplare din toamna anului 1989, de la Hramul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, când "autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale sfântului, motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături (Palatul Patriarhiei n.r.), unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă".

"Şi astfel, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală. Dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae Vlădica, care se află aici, jos, în apropiere. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost 'răsplătită', în sensul că, peste câteva luni, regimul comunist a căzut", a spus Părintele Patriarh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.