Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase adulţi şi doi minori, migranţi din Irak şi Siria, depistaţi la PTF Giurgiu

adevarul.ro
traficanti migranti

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, la finalul acestei săptămâni, şase irakieni şi doi sirieni, bărbaţi, femei, dar şi copii ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub o platformă de transport autoturisme în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, ajutaţi de doi cetăţeni români, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu. Potrivit sursei citate, vineri, 9 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz care tracta o platformă auto un cetăţean român în vârstă de 48 de ani, alături de care se afla ca pasager, o femeie în vârstă de 31 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Ilfov.

'Înainte de a ajunge la controlul de frontieră, după ce a traversat podul peste Dunăre, mijlocul de transport a trecut peste două limitatoare de viteză, ocazie cu care poliţiştii de frontieră care supravegheau zona au observat că, de sub platformă, au căzut mai multe bucăţi de carton şi un covor. Poliţiştii de frontieră au procedat la un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse, într-un spaţiu special amenajat din carton şi lemn, sub platforma auto, opt persoane, şase adulţi şi doi minori", se menţionează în comunicatul de presă.

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că "persoanele în cauză sunt doi sirieni şi şase irakieni (două femei, patru bărbaţi şi două fetiţe), cinci dintre ei având documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile bulgare". Cei opt migranţi au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului existent între autorităţile de frontieră din România şi Bulgaria în astfel de situaţii, iar "cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.