Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase angajaţi ai Crucii Roşii, ucişi în nordul Afganistanului

bbc.com
cutremur afganistan

Şase angajaţi locali ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au fost ucişi miercuri în provincia afgană Jawzjan, în nordul ţării, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi, a anunţat organizaţia internaţională, transmit AFP şi DPA. 'Confirmăm că şase dintre colegii noştri au fost ucişi şi doi sunt daţi dispăruţi în provincia Jawzjan', a transmis într-un mesaj pe Twitter un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, fără a preciza identitatea atacatorilor sau naţionalitatea victimelor.

'Suntem şocaţi şi devastaţi' de cele întâmplate, a mai scris purtătorul de cuvânt. Angajaţii Crucii Roşii au fost atacaţi de militanţi ai Statului Islamic în districtul Qushtepa, a declarat guvernatorul din Jawzjan, Mawlawi Lutfullah Azizi. Potrivit oficialului afgan, trupurile victimelor au fost recuperate cu ajutorul 'înţelepţilor' tribali, iar eforturile de eliberare a celor doi captivi continuă, tot cu sprijinul acestor localnici, anunţă Agerpres.

Un cetăţean spaniol din personalul Crucii Roşii a fost răpit în provincia Kunduz, din nordul Afganistanului, în urmă cu aproape o lună, şi eliberat după 19 zile de captivitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.