Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase angajaţi ai Prefecturii Buzău, în izolare la domiciliu: Sunt consideraţi contacţi direcţi ai prefectului, care a fost diagnosticat cu COVID-19

coronavirus COVID 19

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a finalizat ancheta epidemiologică la Prefectură, după confirmarea cu coronavirus a prefectului Leonard Dimian. Şase angajaţi ai instituţiei sunt consideraţi contacţi direcţi ai prefectului şi au fost trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile, anunță news.ro.

Conform unui comunicat de presă transmis de Prefectura Buzău, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de către Direcţia de Sănătate Publică, au fost identificaţi 6 contacţi direcţi ai prefectului. Pentru toate aceste persoane s-a dispus măsura carantinării la domiciliu timp de 14 zile, perioadă în care starea lor de sănătate va fi monitorizată.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

Totodată, luni, la Prefectura Buzău s-a realizat o dezinfecţie a tuturor spaţiilor, sub coordonarea DSP.

Activitatea curentă nu este afectată, se arată în comunicat, atribuţiile prefectului fiind preluate temporar de subprefectul Vasile Alecu.

”Regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus s-au respectat tot timpul, în special purtarea măştii de protecţie, dezinfecţia birourilor, iar întâlnirile de la Instituţia Prefectului s-au organizat doar în condiţii de asigurare a distanţării fizice între participanţi şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie. Pentru a preveni apariţia altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare, se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituţiei pentru limitarea răspândirii şi prevenirii situaţiilor de risc ce pot afecta siguranţa, sănătatea şi securitatea în muncă a personalului instituţiei”, transmite Prefectura Buzău.

Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, a fost confirmat cu COVID-19 duminică, după ce sâmbătă a decis să se testeze, având febră.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

Încă de atunci, Dimian a declarat că s-a izolat într-o localitate din judeţ, iar luni a mers la spital pentru investigaţii amănunţite.

În judeţul Buzău, sunt 1.831 de bolnavi de la debutul pandemiei, 21 dintre ei fiind raportaţi luni de către Direcţia de Sănătate Publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.