Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase cărţi de identitate false, care trebuiau să ajungă în Germania, descoperite la controlul de frontieră

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carte de identitate electronica

Şase cărţi de identitate false, care trebuiau să ajungă în Germania, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, au anunţat, luni, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, documentele false au fost găsite asupra unui bărbat de 34 de ani, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care s-a prezentat pentru a intra în ţară ca pasager al unui microbuz cu destinaţia Germania.

"În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse, în buzunarul unei perechi de pantaloni aflate în bagajele bărbatului, şase cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate date şi fotografii ale altor persoane. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind falsuri", au precizat oficialii STPF.

Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că a fost contactat de o femeie, care l-a rugat să transporte bagajul în care se găseau cele şase documente în Germania şi să-l predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, dar care urma să-l contacteze telefonic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.