Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase cetăţeni din Algeria, Siria şi Maroc, descoperiţi înainte de a trece ilegal graniţa cu Ungaria

www.ct100.ro
politia de frontiera

Şase cetăţeni din Algeria, Siria şi Maroc au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropierea graniţei, încercând să treacă ilegal în Ungaria, a informat, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, doi dintre ei, bărbaţi, au fost descoperiţi joi noaptea, în jurul orei 3,00, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, în timp ce se îndreptau pe jos spre statul vecin. Deoarece nu-şi justificau prezenţa în zonă, cei doi au fost transportaţi la sediul sectorului Borş pentru efectuare de verificări, în urma cărora s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Maroc, în vârsta de 23 şi 31 de ani.

Alţi doi bărbaţi, cetăţeni sirieni, au fost întorşi de la graniţă, joi dimineaţa, în jurul orei 8,00, tot de către poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş. Cei doi se aflau la aproximativ 500 de metri de graniţă, încercând să ajungă ilegal în Ungaria.

Şi poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig au depistat, miercuri, doi tineri algerieni, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

"În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, toate solicitante de azil în România, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat," se arată în comunicatul ITPF Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.