Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase condamnaţi, pedepsiţi public prin biciuire pe un stadion de fotbal din Afganistan

euractiv.com
afganistan

Şase condamnaţi au fost pedepsiţi public prin biciuire pe un stadion de fotbal miercuri în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, informează DPA.

Curtea Supremă a transmis într-un comunicat că bărbaţii au fost pedepsiţi pentru comiterea infracţiunilor de sodomie şi fuga cu o femeie căsătorită, potrivit Agerpres.

Vinovaţii au mărturisit crimele în instanţă fără a constrânşi prin presiune sau forţă, se menţionează în comunicat.

Fără a oferi mai multe detalii, Curtea Supremă a declarat că pedeapsa "Tazir" a fost aplicată vinovaţilor pe stadionul de fotbal Ahmad Shahi în prezenţa oficialităţilor locale şi a locuitorilor din Kandahar.

În dreptul penal islamic, "Tazir" se referă la pedeapsa pentru infracţiuni la discreţia judecătorului şi de obicei rezultă în biciuire "moderată" ca o formă de disciplină şi mustrare.

La începutul acestei luni, ONU a transmis că pedeapsa corporală este o încălcare a Convenţiei împotriva Torturii şi trebuie să înceteze. Organizaţia a spus că cel puţin 334 de persoane au fost biciuite public în ultimele şase luni în Afganistan, condus de talibanii islamişti din august 2021, când au revenit la putere.

Marea majoritate a condamnaţilor au fost pedepsiţi pentru infracţiuni precum "Zina" (relaţii extraconjugale), fuga de acasă, furt, homosexualitate, consum de alcool, fraudă şi trafic de droguri, potrivit ONU.

Ministerul de Externe al talibanilor a respins criticile, spunând că măsurile lor sunt în conformitate cu legea şi necesare pentru a asigura securitatea completă şi un mediu sigur pentru oameni.

În Afganistan, orice fel de relaţie sexuală în afara căsătoriei este ilegală. Fuga fetelor de acasă este considerată o chestiune de nerespectare a onoarei familiei. În cele mai multe cazuri, ea poate duce la o pedeapsă severă din partea familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.